Scroll Top
Poseduje IGEF (Internacionalna asocijacija za istraživanje elektrosmoga) sertifikat koji dokazuje da RayGuard proizvodi štite i od zračenja novih 5G tehnologija.

Sa pojavom 3G, 4G i novih 5G tehnologija intenzitet štetnih elektromagnetnih zračenja kojim smo izloženi je veći nego ikada pre i stalno se povećava.

Bazne stanice niču kao pečurke, a bežični uređaji su svuda oko nas i u sve većem broju. Od svega toga se ne možemo sakriti, niti pobeći, osim da napustimo sve i odemo da živimo u planinskim zabitima i čuvamo ovce.

Tehničko elektromagnetno zračenje koje danas imamo u gradovima premašuje prirodno zračenje na koje je čovek navikao (i koje nam ne smeta) za više miliona, do čak milijardu puta.

Ako živiš u gradu, stalno si izložen zračenju jedne ili više baznih stranica u tvom stanu, kancelariji, autu, omiljenom kafiću, restoranu, dok se šetaš, baviš sportom, družiš sa prijateljima, ideš u šoping, provodiš vreme sa decom na igralištu, itd…

Non-stop si izložen štetnom zračenju iz okruženja, ne računajući zračenje tvojih uređaja koji su skoro stalno uz tebe (mobilni telefon, bežične slušalice, laptop, …).

Standardi za zaštitu od elektromagnetnog zračenja koje propisuju vlade nisu ažurirani više od 25 godina. Telekomunikacione kompanije i proizvođači mobilne i digitalne opreme vešto zaobilaze ovu temu zračenja ostavljajući nas u zabludi da je sve u redu.

Jedino šta ističu (sitnim slovima) kod nekih bežičnih proizvoda na svojim uputstvima je količina termičkog efekta zagrevanja tkiva – SAR vrednost. Međutim, to je vezano samo za kratkoročni termički efekat delovanja elektromagnetnog zračenja na naše telo, a niko ne spominje kumulativne i dugoročne štetne posledice po zdravlje.

Sve je više naučnih dokaza o izuzetno štetnim dugoročnim posledicama po zdravlje usled stalne izloženosti tehničkom EMF zračenju, kao što su zračenje baznih stanica, mobilnih telefona, Wi-Fi rutera, laptopova, bebi alarma, bežičnih slušalica, pametnih satova, bežičnih fiksnih telefona, blutut uređaja, električnih i hibridnih automobila, trafostanica, dalekovoda, itd…

Zaštiti se od štetnog EMF zračenja:
Uređaja koje najviše koristiš
Prvi nezaobilazni nivo zaštite je od uređaja koji su stalno uz tebe i koje stalno koristiš. Postavi zaštitu na svoj mobilni telefon, Wi-fi ruter, laptop, bebi alarm, bežične slušalice,...
U tvom domu
Ukoliko živiš u gradu, tvoj dom je uvek ozračen sa jednom ili više baznih stanica 24/7, a možda je blizu tebe i trafostanica ili dalekovod. Ako živiš u stanu, koliko god da se zaštitiš od svojih uređaja, tu su i komšijski ruteri na čije zračenje ti ne možeš da utičeš, ali zato možeš i od njih da se zaštitiš.
ii
Na radnom mestu
Na poslu provodimo veći deo našeg dana, a često smo baš tamo izloženi velikim intenzitetima spoljnih zračenja baznih stanica i zračenja gomile tehničkih uređaja oko nas - laptopovi, wi-fi ruteri, mobilni telefoni kolega, bluetooth uređaji, serveri,...
U automobilu
Novi modeli automobila imaju mnogo elektronike i bežičnih sistema za povezivanje. Ako veći deo vremena provodiš u automobilu izložen si tom zračenju, kao i stalnom zračenju baznih stanica dok voziš. U gradovima se zbog velikih gužvi vreme koje provodimo u automobilima stalno povećava.
Kada si napolju i u pokretu
Gde god da živiš (posebno u gradu), stalno si uronjen u more elektromagnetnog smoga, bilo da se šetaš sa svojim kućnim ljubimcem, sa prijateljima ili se igraš u parku sa decom, odlaziš u šoping, putuješ gradskim prevozom,...
Kada si na putovanju
U avionu, hotelu,... Gde god da putuješ izložen si stalnom elektromagnetnom zračenju, pogotovo ako letiš avionom. Hoteli imaju puno Wi-Fi rutera kako bi svima obezbedili dobar internet, što znači da ćeš u svojoj sobi ili apartmanu biti izložen velikim nivoima zračenja.

RAYGUARD UREĐAJI:

 • Štite od štetnog elektromagnetnog zračenja
 • Štite od dugoročnih posledica po zdravlje
 • Medicinski-naučno dokazani proizvodi
 • Dokazano štite i od novih 5G tehnologija
 • Non-stop zaštita – čak i noću dok spavaš
 • Ne ometaju funkcionisanje tvojih uređaja
 • Ne zahtevaju nikakvo održavanje
 • Štite od zračenja baznih stanica
 • Štite od zračenja komšijskih Wi-Fi rutera
 • Zaštićen si i od drugih štetnih EM zračenja
 • Švajcarski kvalitet
 • 20 godina garancije
Eliminiši negativne posledice zračenja po tvoje zdravlje

Štiti od štetnog elektromagnetnog zračenja (elektrosmoga)

Svakog dana smo uronjeni u more različitih tehničkih elektromagnetnih frekvencija koje ne možemo uočiti, a predstavljaju ozbiljno ekološko i biološko zagađenje. Celokupnost tog elektromagnetnog zagađenja se naziva elektrosmog.

Upravo su danas bazne stanice, mobilni telefoni, Wi-fi ruteri i ostali bežični uređaji najveći emiteri zračenja, a bez njih ne možemo da zamislimo naše svakodnevno funkcionisanje.

Ćelije u našem telu reaguju već nakon 2 minuta na EM zračenje kao na potencijalnu opasnost. Mi tu reakciju tela ne osetimo odmah, ali je sve veći broj istraživanja koja dokazuju štetne dugoročne posledice po zdravlje koje ćemo i te kako iskusiti.

Međutim, pošto nemamo svesnu reakciju osećanja opasnosti od EMF zračenja, mi ga ne izbegavamo i ne štitimo se od njega. Mislimo da je sve u redu sa nama i sa našim telom. Kada se već pojave smetnje u našem funkcionisanju, simptomi poremećaja i na kraju bolest (koja se može pojaviti i za više od 10 godina), mi nismo svesni da je upravo to posledica konstantne dugoročne izloženosti zračenju.

Kada koristiš RayGuard uređaje njihovo polje ulazi u interakciju sa štetnim elektromagnetnim poljem kojim si okružen
i menja ga. Tako nastaje novo, promenjeno polje koje nije štetno za tebe i tvoje telo.

Štiti od dugoročnih posledica po zdravlje

Agencija za istraživanje kancera (IARC) koja je deo SZO je klasifikovala tehničko EMF zračenje kao moguće kancerogeno. Takođe je i studija Nacionalnog Toksikološkog Programa (NTP) ukazala na povezanost između zračenja mobilnih uređaja i ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući i tumor mozga i drugih organa.

U poslednjih 20 godina sve je više i više novih istraživanja koja ukazuju i na ostale štetne posledice po zdravlje, kao što su poremećaj spavanja, zujanje u ušima, poremećaj pažnje i koncentracije, povećana anksioznost i depresivna raspoloženja, smanjen broj i pokretljivost spermatozoida, oštećenje DNK strukture, sindrom elektromagnetne hipersenzitivnosti (tzv. EHS),…

Rayguard uređaji te upravo štite od navedenih posledica elektromagnetnog zračenja koja su se istraživanjima dokazala kao izvesna, uključujući i zaštitu od zračenja novih 5G tehnologija.

Medicinski-naučno dokazani proizvodi

RayGuard uređaji su jedinstveni proizvodi u svetu u oblasti zaštite od zračenja. Detaljno su testirani od strane nezavisnih instituta koji su posmatrali stresnu reakciju tela na elektrosmog (analize energetskih tokova, vlažnosti kože, poremećaja srčanog ritma i druge reakcije tkiva i ćelija).

Kada se dugoročno izlažeš tehničkom elektromagnetnom zračenju, prvo dolazi do energetskih i ćelijskih promena u telu. Zatim se usled stalne izloženosti zračenju pojavljuju funkcionalne promene u vidu nesanice, glavobolje, razdražljivosti, depresivnih raspoloženja, smanjene koncentracije,… Ako ne slušamo upozorenja svog tela i ni tada se ne zaštitimo od EMF zračenja, sve to kasnije dovodi do raznih poremećaja i simptoma bolesti.

Stresni odgovor tela na EM zračenje se registruje kroz slepljivanje krvnih ćelija, disbalans energetskih tokova u telu, funkcionisanje vegetativnog nervnog sistema, promene vlažnosti kože, varijabilnosti srčanog ritma, kao i druge promene na ćelijskom nivou.

Upravo su u tim oblastima mereni rezultati RayGuard zaštite.

Neke od korišćenih metoda su In-vitro ispitivanje ćelijskih kultura (prof dr Marinelli u Institutu za molekularnu genetiku, Bolonja), Aschoff test (dr Ulrich Arndt u Life-Test institutu, Nemačka), AMSAT meridijanska dijagnostika (dr med Manfred Doepp u Medicinskom Holističkom Institutu, Nemačka), analiza žive kapi krvi DarkField mikroskopom (dr Heinz Meier u Laboratoriji za eksperimentalna merenja, Švajcarska), HRV metoda – varijabilnost srčane frekvencije (IGEF Institut, Nemačka),…

Dokazano štite i od zračenja 5G tehnologija

Da bi razumeli 5G tehnologiju potrebno je pogledati kako se uopšte razvijala mobilna tehnologija.

Krenuli smo sa prvom generacijom (1G) koja je koristila frekvenciju od 0,9 GHz. Druga generacija (2G) je uvela na već postojeću frekvenciju još jednu frekvenciju od 1,8 GHz.

Treća generacija (3G) je na ove dve postojeće frekvencije dodala i treći opseg frekvencija od 2,1 GHz.
Polako se gomilaju frekvencije na kojima rade nove generacije uređaja - koriste se sve stare frekvencije i dodaju se nove. Tako se sve više i više povećava zračenje kojem smo izloženi.

Na sve nabrojane frekvencije, četvrta generacija (4G) dodaje još dva nova opsega frekvencija od 0,8 GHz i 2,6 GHz.
Peta generacija (5G) omogućuje veći prenos podataka u jedinici vremena u odnosu na 3G i 4G.

Radiće na tri frekvencijska opsega - niskom, srednjem i visokom i uključivaće sve postojeće nabrojane frekvencije i bazne stanice do sada, uz dodavanje novih frekvencija i novih baznih stanica.
Novi pojasi frekvencija će biti od 0,7 GHz do 3,7 GHz, kao i dodatni frekvencijski pojasi od 24 GHz pa sve do 64 GHz.

Koriste se posebne bazne stanice (mikro ćelije) koje su gusto rasprostranjene na razdaljini od 100 do 300 m. To znači da te u svakom trenutku zrači 10 i više baznih stanica.

Osim što će se povećati broj frekvencija na kojima te zrači bazna stanica, povećaće se i broj baznih stanica. Biće svuda oko nas ekstremno visok intenzitet zračenja, a dugoročne posledice po zdravlje u ovako ekstremnim uslovima uopšte nisu ispitane.

Ovo će se prvo uvoditi u gradskim sredinama. To znači da nigde nećeš moći da pobegneš od visokog nivoa EMF zračenja koje je i sada sa 4G u nekim delovima grada ekstremno visoko.

Kada uporedimo sadašnju komunikaciju mobilni telefon – bazna stanica u odnosu na onu koja će biti kada se uvede 5G, to je od 30 do 80 puta niži nivo frekvencija nego onaj na kojoj se predviđa rad 5G mreže. To znači da će i buduće štetno zračenje biti neuporedivo veće nego danas.

Od decembra 2020. godine RayGuard proizvodi poseduju i IGEF sertifikat (Internacionalna asocijacija za istraživanje elektrosmoga) kojim se dokazuje efikasna zaštita i od EM zračenja novih 5G tehnologija.

Non-stop zaštita - čak i noću dok spavaš

U poslednjih nekoliko godina sve više ljudi se žali na probleme sa spavanjem. Ispostavlja se da je najčešći uzrok lošeg sna spavanje pored mobilnog telefona ili Wi-Fi rutera koji stoji u blizini glave, kao i blizina bazne stanice (ako jasno vidiš baznu stanicu sa svog prozora, velika je verovatnoća da je visok nivo EMF zračenja u tvom domu).

Elektromagnetno zračenje utiče na smanjenje melatonina – hormona koji je zadužen za san i za regeneraciju našeg organizma. Jako je važno da imamo redovan ritam spavanja kako bi naš organizam tokom noći mogao da se regeneriše.

RayGuard uređaj te non-stop štiti 24/7 i sprečava štetan uticaj elektromagnetnog smoga na tvoje telo.

Korisnici RayGuard uređaja koji su imali problem sa spavanjem usled zračenja prvo primećuju ovu promenu – sada napokon mogu da se naspavaju i počeli su ponovo da sanjaju.

Štiti od zračenja baznih stanica

U naseljenim područjima si u svakom trenutku izložen zračenju barem jedne, a u gradovima verovatno čak i 2, 3 ili više baznih stanica. Kada se bude uvela 5G mreža, broj baznih stanica kojima smo ozračeni će biti na desetine.

Svuda su oko nas, ali nekako uspevaju da ostanu nevidljive i retko ko obraća pažnju na njih. Bazne stanice velikom brzinom niču i emituju ogromne količine radiofrekventnog (RF) zračenja.

Stanice za mobilne telefone koje drže antene i drugu telekomunikacionu opremu preplavljuju područje kilometrima okolo elektromagnetnim talasima, kako bi podržali upotrebu mobilnih telefona, mobilnih Wi-Fi rutera,… Prema dr Kevinu Mottusu iz Američkog Udruženja za tumore mozga (US Brain Tumor Association), što je frekvencija veća – to je zračenje opasnije po zdravlje.

Zračenje baznih stanica je dokazano štetno. Nije tajna da su izazivači mnogih zdravstvenih problema kao što su glavobolja, gubitak pamćenja, kardiovaskularni stres, nizak broj i slaba pokretljivost spermatozoida, urođene mane kod novorođene dece, razne vrste raka,…

Postoje bukvalno stotine renomiranih naučnih studija nepristrasnih naučnika iz celog sveta koje dokazuju štetne zdravstvene probleme – a baznih stanica oko nas svakim danom sve više!

Već je postala neminovnost život sa velikom količinom elektrosmoga, a mi ne možemo da hodamo u skafanderima koji prave faradejev kavez oko nas kako bi se zaštitili.

RayGuard uređaji ti ne ugrožavaju komfor, a opet te štite i od štetnog elektromagnetnog zračenja baznih stanica dok si u svom domu, na poslu, dok si u pokretu, u javnom prevozu, kada si na odmoru,…

Štiti od zračenja komšijskih Wi-fi rutera

Skoro svako u svom domu ima barem jedan Wi-Fi ruter.

Ruter prenosi RF signal od 2,4 – 5 GHz. Kada znamo da mobilni telefoni (3G i 4G) rade na frekvenciji od 800 MHz do 2600 MHz (0,8 do 2,6 GHz), prostim poređenjem vidimo da je frekvencija funkcionisanja rutera višestruko veća. Prenos podataka preko Wi-Fi rutera od 5 GHz podržava mnogo brže preuzimanje podataka, samim tim je izlaganje takvom tipu zračenja štetnije nego izlaganje zračenju telefona.

Domet rutera zavisi od njegovog modela i snage, a može biti maksimalno nekoliko desetina metara.

Ako živiš u zgradi koja ima mnogo stanova, kada upališ skeniranje Wi-Fi mreže na svom telefonu ili računaru pojaviće ti se na ekranu desetine rutera koji te zrače u istom trenutku, čak i dok spavaš.

Praktično smo prezasićeni RF signalom 24 časa, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. I mi ne znamo da li je komšijin ruter blizu naše glave dok spavamo ili nije.

Mi možemo da kontrolišemo gde ćemo da postavimo naš Wi-Fi ruter i da li ćemo PhoneChip zaštitu da postavimo na njega, da li ćemo ga isključivati noću ili nećemo, ali smo i dalje nezaštićeni od komšijskih rutera.

Zato nam je potreban prostorni RayGuard uređaj koji štiti naš dom i čija je zona zaštite 7m ili 15m u poluprečniku (u zavisnosti od modela uređaja za koji se odlučiš).

Zaštićen si i od drugih štetnih elektromagnetnih zračenja

Pored RF zračenja (zračenje visoke frekvencije) koje se koristi kod digitalne bežične tehnologije (mobilni telefoni, tableti, Wi-Fi ruteri, bežične slušalice, baby alarmi, bazne stanice,…), svi ti uređaji imaju i elektromagnetno zračenje ekstremno niske frekvencije (ELF). Ono je posledica rada unutrašnjih komponenti samih uređaja (čipova, baterija, elektronskih kola, napajanja,…).

ELF zračenje nastaje i od strujne instalacije u domu i rada drugih kućnih električnih uređaja (fen za kosu, veš mašina,mašina za sušenje veša, frižider,…). RayGuard zaštita štiti tebe i tvoju porodicu i od ELF zračenja (elektromagnetnog zračenja ekstremno niske frekvencije).

U ELF zračenje takođe spada i zračenje dalekovoda i trafostanice koje se nalaze u tvojoj blizini.

Ne zahteva nikakvo održavanje

Takav tip zaštite ne utiče na funkcionisanje telefona i drugih aparata koji su u njegovoj zoni zaštite (zbog neosetljivosti digitalne tehnologije na te promene).

RayGuard uređaji uopšte ne rade na principu dodatnog napajanja. Ne treba im nikakvo održavanje, niti “punjenje”, nije ni bitno u kom pravcu su okrenuti u prostoru, niti da li su na podu, na komodi, u ormanu, na zidu i da li ga je postavilo “stručno lice”.

RayGuard uređaji štite prostor sferično (zaštitno polje je u obliku lopte poluprečnika 1m, 2m, 7m i 15m – u zavisnosti za koji se uređaj odlučiš).

Jednom kada ga postaviš, možeš na njega da zaboraviš. Nemaš oko njega nikakve obaveze, on non-stop radi i štiti tebe i tvoju porodicu.

Ne ometa funkcionisanje tvojih uređaja

Mreže 3G, 4G i 5G, kao i Wi-Fi i bluetooth signal koriste digitalnu komunikaciju, tj digitalni signal na različitim frekvencijama (osciliraju između 800 MHz do 5,8 GHz, dok 5G – peta generacija bežičnih frekvencija radi i na dodatnom pojasu od 24 GHz, pa na više).

RayGuard uređaji menjaju tehničko elektromagnetno polje na subatomskom nivou, uravnotežavajući vrtloge polja koji nastaju usled longitudinalnog prostiranja EM zračenja. Upravo nam ti vrtlozi koji se javljaju kod tehničkog zračenja izazivaju stresnu reakciju tela koja dovodi do energetskih promena, a kasnije do funkcionalnih poremećaja i simptoma bolesti.

Takvo novo uravnoteženo polje više deluje kao prirodno elektromagnetno polje na koje smo navikli i ne izaziva stresnu reakciju tela, a samim tim, ni štetne efekte po čoveka.

Švajcarski kvalitet i pouzdanost

RayGuard uređaji se isključivo proizvode u Švajcarskoj pod strogim uslovima kontrole kvaliteta i nigde drugde na svetu.

Kako je tema elektromagnetnog zračenja postala popularna, tako se pojavljuju razni uređaji, navodni harmonizatori, energizatori i neutralizatori koji obećavaju zaštitu od EMF-a. Oni imaju veoma malo ili nikakvo dejstvo i iza njih ne stoje opsežna naučna istraživanja i dokazi.

Obično se ističu isključivo subjektivni osećaji korisnika koji u svakom slučaju mogu biti i kratkoročni placebo efekti i zapravo takvi uređaji objektivno ne štite ili štite veoma malo od štetnog dejstva elektromagnetnog zračenja.

Jedini način da uporediš proizvode različitih kompanija je da pregledaš njihova naučna istraživanja koja pokazuju da li proizvodi rade nešto ili ne na zaštiti tvog zdravlja od EMF-a. Ako nemaju na raspolaganju takva naučna istraživanja, onda verovatno njihovi proizvodi rade vrlo malo ili uopšte ne rade.

Sva naučna istraživanja za RayGuard su rađena u Italiji, Švajcarskoj i Nemačkoj u nezavisnim naučnim institutima i zasnovana su isključivo na medicinsko-naučnim osnovama. Iza njih stoje priznati naučnici i profesori iz oblasti zaštite od elektromagnetnog zračenja.

Ima ih više od 20, a 5 osnovnih možeš videti na našem sajtu na stranici Naučni dokazi.

20 godina garancije i 60 dana garancije povrata novca

Na kupovinu RayGuard uređaja koji imaju radijus delovanja dobijaš 20-godišnju garanciju.

Isto tako, na iste te proizvode smo ti obezbedili i 60 dana garancije povrata novca, jer smo sigurni da dobijaš rešenje svojih problema i jako nam je važno da se osećaš sigurno prilikom svoje odluke.

Eliminiši negativne posledice zračenja po svoje telo

kako funkcioniše rayguard tehnologija?

RayGuard proizvodi predstavljaju jedinstvene uređaje na svetu u oblasti zaštite od elektromagnetnog zračenja.

Sadrže mineralnu mešavinu (kristale, silikate, poludrago kamenje, meteorske stene,…) koja je obložena specijalnom zavojnicom kako bi se pojačao energetski efekat minerala.

Minerali imaju sopstvenu vibraciju i sopstveno energetsko polje koje ulazi u interakciju i sa našim telom i sa elektrosmogom iz okoline i na subatomskom nivou neutrališe štetnu komponentu EMF zračenja.

Rezultat je izostanak stresne reakcije našeg tela na elektromagnetno zračenje.

PRE
POSLE

Sveukupno, RayGuard tehnologija štiti od štetnih efekata EMF zračenja na dva nivoa:

Prvi nivo je uravnoteženje vrtloga elektromagnetnog polja na subatomskom nivou koji nastaju pri longitudinalnom prostiranju zračenja. Upravo su ti vrtlozi oni koji izazivaju stresan odgovor tela i koje naš organizam prepoznaje kao štetno tehničko EMF zračenje. Takva promena, tj. uravnoteženo elektromagnetno polje našem telu deluje kao prirodno elektromagnetno zračenje na koje smo navikli i koje nam ne izaziva stresnu reakciju.

Drugi nivo delovanja je uticaj na balansiranje energetskih tokova u telu, a samim tim i na eliminisanje stresne reakcije na EMF zračenje. Prilikom izlaganja elektromagnetnom zračenju naše telo reaguje stresno, što se ogleda u disbalansu energetskih tokova kroz telo, u promeni srčanog ritma, kroz slepljivanje krvnih ćelija, u promeni vlažnosti kože, proizvodnji proteina stresa, itd…

RayGuard proizvodi eliminišu stresan odgovor tela na elektromagnetno zračenje. Kada nema stresnog odgovora tela, nema ni drugih bioloških posledica kao što su funkcionalne promene, simptomi poremećaja i bolesti.

Takođe, RayGuard uređaji i u odsustvu EMF zračenja pozitivno utiču na balansiranje energetskih tokova u telu, deluju pozitivno na imuni sistem i na tvoje celokupno biološko-energetsko funkcionisanje.

Ova dva nivoa delovanja RayGuard tehnologije deluju zajedno – sinergetski.

Ne postoji ni jedan uređaj na svetu koji je baziran na ovakvom tipu tehnologije za zaštitu od elektromagnetnog zračenja.

kada se koji uređaj koristi??

RayGuard 5G Home

RayGuard Home 5G je idealna zaštita kućnog i radnog prostora velike površine.

Pogodan je za velike stanove, velike višespratne kuće, firme, bolnice, privatne klinike, spa centre, hotele, kancelarije, izložbene prostore, konferencijske sale, sale za sastanke,…

U pitanju je najjači RayGuard uređaj koji štiti u poluprečniku 15 m sferično, što znači 30 m u prečniku (za bolje razumevanje, zamisli da se nalaziš u sredini lopte poluprečnika 15 m. Sav taj prostor gore – dole – levo – desno unutar granice lopte je zaštićen od štetnog efekta elektromagnetnog zračenja).

RayGuard Home 5G štiti u osnovi površinu od 707 m2, ali i 4-5 spratova ispod i iznad mesta gde je postavljen.

Na primer, ako živiš u spratnoj kući, dovoljno je da postaviš RayGuard Home 5G otprilike u sredini kuće (i na središnji sprat) i zaštitio si ceo prostor, čak i dvorište.

RayGuard 5G SP Plus

RayGuard 5G SP Plus je idealna zaštita manjih kućnih i radnih prostora.

Pogodan je za stanove, manje kuće, firme, hotelske apartmane, kancelarije, ordinacije, izložbene prostore, konferencijske sale, sale za sastanke, čekaonice…

U pitanju je RayGuard uređaj koji štiti u poluprečniku 7 m sferično, što znači 15 m u prečniku (za bolje razumevanje, zamisli da se nalaziš u sredini lopte poluprečnika 7 m. Sav taj prostor gore – dole – levo – desno unutar granice lopte je zaštićen od štetnog efekta elektromagnetnog zračenja).

RayGuard 5G SP Plus štiti u osnovi površinu od 154 m2, ali i 2-3 sprata ispod i iznad mesta gde je postavljen.

Na primer, ako živiš u stanu, dovoljno je da postaviš RayGuard 5G SP Plus otprilike u sredini stana i zaštitio si ceo prostor.

RayGuard 5G Mobile

RayGuard 5G Mobile je idealna kombinacija manje prostorne zaštite, ali i lične zaštite za poneti.

Ovo je proizvod koji mogu koristiti svi “remote” radnici. Na primer, freelanceri koji često menjaju mesto na kome rade. Mogu zaposleni staviti na svoj radni sto u firmi kako bi bili zaštićeni puno radno vreme i kad nisu kući, profesionalni vozači i taksisti koji provode puno radno vreme u kolima,… 

Ukoliko ideš na odmor, možeš RayGuard 5G Mobile postaviti u svom apartmanu ili hotelskoj sobi kako bi bio zaštićen. Možeš ga držati stalno u autu ili ga poneti sa sobom kada putuješ avionom. Možeš ga staviti ispod kreveta da bi bio zaštićen dok spavaš.

Neki roditelji su RayGuard Mobile 5G stavili detetu u školski ranac, kako bi bilo zaštićeno od zračenja sve vreme dok je u školi. 

U pitanju je RayGuard uređaj koji štiti u poluprečniku 2 m sferično, što znači 4 m u prečniku (za bolje razumevanje, zamisli da se nalaziš u sredini lopte poluprečnika 2 m. Sav taj prostor gore – dole – levo – desno unutar granice lopte je zaštićen od štetnog efekta elektromagnetnog zračenja).

RayGuard 5G Mobile štiti u osnovi površinu od 12,6 m2 (i 2 m gore i dole od mesta na kom se nalazi).

RayGuard 5G Body & Car

RayGuard 5G Body & Car je lična zaštita koju možeš držati samostalno u džepu ili ga staviti na svoj ključ kao privezak, pa držati u torbi, džepu, rancu,… 

Isto tako te štiti u autu od zračenja elektronike, GPS-a, bluetooth-a, baznih stanica, a štiti te i u avionu dok putuješ. Možeš ga držati stalno u autu (u pretincu između vozačkog i suvozačkog sedišta).

U pitanju je RayGuard uređaj koji štiti u poluprečniku 1 m sferično, što znači 2 m u prečniku (za bolje razumevanje, zamisli da se nalaziš u sredini lopte poluprečnika 1 m. Sav taj prostor gore – dole – levo – desno unutar granice lopte je zaštićen od štetnog efekta elektromagnetnog zračenja).

RayGuard 5G Pendant

RayGuard 5G Pendant je lična zaštita u obliku priveska za lančić koji nose muškarci, žene i deca. Možeš ga staviti na svoj omiljeni zlatni ili srebrni lančić.

On pomaže telu da se adaptira na stres izazvan štetnim delovanjem elektromagnetnog zračenja, balansira energetske tokove u telu, deluje pozitivno na imuni sistem i tvoje biološko-energetsko funkcionisanje (tako deluje uvek, čak i kada nema EMF zračenja).

Nema radijus delovanja kao ostali RayGuard proizvodi. Nosi ga direktno oko vrata kako bi prijanjao na tvoje grudi (pozicija grudne žlezde – timusa).

RayGuard 5G Mineral Card

Ukoliko ti je nezgodno nositi RayGuard 5G Body&Car privezak za ključeve ili 5G Pendant privezak za lančić, 5G mineralna kartica je odlična zamena.

Može se držati u novčaniku ili džepu, bitno je da bude što bliže telu.

Ona pomaže telu da se adaptira na stres izazvan štetnim delovanjem elektromagnetnog zračenja, balansira energetske tokove u telu, deluje pozitivno na imuni sistem i tvoje biološko-energetsko funkcionisanje (tako deluje uvek, čak i kada nema EMF zračenja).

Nema radijus delovanja kao ostali RayGuard proizvodi. Zato je bitno da bude što bliže tvom telu.

5G PhoneChip

5G PhoneChip je osnovni nivo EMF zaštite i postavljaš ga na same izvore zračenja uređaja koje najviše koristiš i koji su najbliži tvom telu – na mobilni telefon, tablet, Wi-Fi ruter, laptop, bežične slušalice, baby alarme,…

Zajedno sa drugim RayGuard ličnim i prostornim zaštitama od EMF zračenja obezbeđuje maksimalnu zaštitu tvom telu.

Radijus delovanja je usmeren na blisko polje gde se upravo i javljaju elektromagnetni vrtlozi usled longitudinalnog prenosa EMF zračenja i zato je važno postaviti 5G PhoneChip na sam izvor zračenja (blizu predajnika/prijemnika).

Česta pitanja

RayGuard je zasnovan na tehničkoj konstrukciji i kombinaciji posebno odabranih minerala i specijalne metalne spirale. Vibracije mineralne mešavine su pojačane spiralama na takav način da objašnjavaju efektivni radijus RayGuard-a. Što je više minerala i što su spirale veće, to je veći radijus efekata za uravnoteženje zračenja.

Aktivna snaga i dejstvo minerala ne čekaju pasivno na elektrosmog, već aktivno intervenišu u svom okruženju.

Stoga, mineralna mešavina proizvodi elektromagnetna polja oko sebe i stalno emituje talase. Oni su i Hercovog tipa (elektromagnetno-transverzalni) i Tesla tipa (elektromagnetno-longitudinalni). To polje je prirodno, ne opterećuje nas biološki.

Ovi talasi ometaju one u okruženju, pri čemu je tehnički elektrosmog negativnog dejstva glavni učesnik. To su prevaziđeni stojeći talasi koji se ne kreću dalje, ne dopiru do tela i samim tim neopterećuju organizam. Ove stajaće talase možemo nazvati harmonizovanim i harmonizovanim.

Ovome se dodaju spirale, koje u velikoj meri pojačavaju ovaj efekat ili proces. Ovo je jedinstveno za RayGuard uređaje, ne postoji uporediva konkurencija širom sveta.

Zbog toga se zraci e-smoga ne apsorbuju i transformišu, već se efekti dešavaju u okolini RayGuard-a. Postupak neutralizacije je superpozicija sa e-smogom, harmonizacija pojavom „stojećih talasa“.

Na tržištu postoji mnogo malih uređaja poput čipova protiv elektrosmoga. Oni su pod energijom i/ili informisani. Međutim, oni ne emituju prirodne zrake. To znači da će imati smanjene efekte u eri *5G”, pete generacije prenosivih radio tehnologija koja nas čeka od 2019.

Nema roka trajanja, jer minerali žive milijardama godina. Dakle, funkcija RayGuard proizvoda je neograničena. Međutim, nažalost, treba napomenuti da se izloženost veštačkom zračenju sve više povećava. Zato proizvođač obezbeđuje garanciju 20 godina na proizvode koji imaju radijus delovanja, a 5 godina garantuje na efekte proizvoda koji nemaju radijus delovanja (PhoneChip, Pendant i Mineralna kartica).

Svakako je bitno istaći da je i pored ličnih i prostornih RayGuard zaštita koje koristiš važno staviti PhoneChip na svoj telefon, jer njega direktno prislanjaš na glavu i držiš u rukama veliki deo dana. Preporučujemo da staviš PhoneChip i na Wi-fi ruter, kao jedan od najvećih izvora zračenja u prostoru.

PhoneChip te štiti od elektromagnetnih vrtloga koji nastaju u bliskom polju (telefon, Wi-fi ruter,…), dok te RayGuard 5G prostorna zaštita (Home i SP Plus) štiti i od tih i od svih drugih uređaja koji te zrače u tvom prostoru i onih koji dolaze od spolja (bazne stanice, komšijski ruteri, dalekovodi,…).

Na ovaj način maksimiziraš zaštitni efekat od uređaja koji imaju najveći nivo zračenja.

Takođe, važno je napomenuti da smo osim kućnog i radnog prostora u kojem boravimo veći deo dana, izloženi i zračenju u automobilima, dok se šetamo, idemo u šoping, na trening, dok smo na poslu… Ukoliko živiš u gradu, sigurno možeš da uočiš veliki broj baznih stanica čiji se broj iz dana u dan povećava. Zato preporučujemo da uz sebe imaš i neku RayGuard 5G ličnu zaštitu (mineralnu karticu, privezak za ključ ili privezak za lančić).

Nažalost, nivoi zračenja kojima smo stalno izloženi su i do 1000 puta većeg intenziteta od onih za koje nezavisni naučnici tvrde da su ekstremno zabrinjavajući po zdravlje. A mi smo takvim nivoima izloženi 24/7, što se posebno odnosi na gradske sredine.

Za najisplativiju kupovinu poruči Family 1 paket u kojem pored RayGuard 5G Home uređaja imaš PhoneChip 5G, ali i drugu RayGuard ličnu zaštitu koja ti je neophodna kada si van kuće.

Ako živiš u stanu ili kući, veličine do 154 m2, preporučujemo ti RayGuard SP Plus prostornu zaštitu koja štiti 7 m u poluprečniku. Ako živiš u većem stanu ili kući, preporučujemo RayGuard 5G Home čiji je poluprečnik delovanja 15m.

Svakako je važno da i pored prostorne zaštite, postaviš i PhoneChip zaštitu na sve najveće izvore elektromagnetnog zračenja koji su nalbliži tvom telu:

 • mobilni telefon – 1 PhoneChip
 • tablet – 1 PhoneChip
 • Wi-Fi ruter – 1 PhoneChip
 • laptop – 2 PhoneChip-a
 • baby alarm – 1 PhoneChip
 • naglavne bežične slušalice – 1 PhoneChip

Kada si van kuće, na poslu, u putu, u šetnji… izložen si štetnim efektima zračenja okolnih baznih stanica, dalekovoda, trafostanica, tuđih telefona, GPS i bluetooth signala, wi-fi rutera,… i tada preporučujemo da nosiš sa sobom neku od RayGuard 5G ličnih zaštita – Body&Car privezak za ključeve, mineralnu karticu ili Pendant privezak za lančić.

Možeš takođe i RayGuard 5G Mobile (koji ima poluprečnik dejstva 2m) nositi sa sobom ili ga ostaviti u svojoj kancelariji, u autu ili staviti detetu u školski ranac da bude zaštićeno kada je u školi.

Na našem sajtu u odeljku Naučni dokazi postoje izlistani najvažniji medicinsko-naučni dokazi koji potvrđuju efikasnost RayGuard uređaja, kao i njegovu zaštitu od štetnih uticaja 5G frekvencije.

Ukoliko još nemaš nikakvih osetnih smetnji usled zračenja, sigurno nećeš primetiti da li RayGuard uređaji deluju. Međutim, ukoliko imaš jasne smetnje koje su uzrokovane EMF zračenjem (npr, ne spavaš dobro u svom krevetu usled zračenja obližnje bazne stanice, imaš glavobolje zbog toga, razdražljiv si,..) poboljšanje ćeš početi osećati ili odmah ili u narednih nekoliko nedelja. Sve ovo zavisi od individualne osetljivosti osobe, ali i od vrste problema.

Iz tog razloga smo ti i obezbedili garanciju povrata novca od 60 dana, kako bi imao dovoljno vremena da se uveriš u dejstvo ove zaštite.

To je svakako najmanje što želimo. Svesni smo i da ima svega na našem tržištu, da su ljudi svašta prošli i da su nepoverljivi. Mi smo potpuno sigurni u dejstvo naše zaštite.

Zato želimo da ti obezbedimo kupovinu bez rizika.

Ako odlučiš u roku od 60 dana da iz nekog razloga ne želiš proizvod, mi ćemo ti vratiti nazad novac. Sačuvaj originalno pakovanje i bitno je da proizvod nije oštećen.

Šta kažu korisnici o RayGuardu:
N
Natalija, Beograd

Imam veliki duplex stan i baznu stanicu su posadili na krovu zgrade pored moje. Ni ja ni moji ukućani nismo mogli da spavamo mirno, a deca su postala razdražljiva. Suprug je počeo da ima glavobolje koje nikada nije imao. Od kako imamo RayGuard Home, situacija je mirna. I dalje mi nije svejedno kada ugledam baznu stanicu pored, ali nemamo više tih problema i spavamo normalno. Rekla bih da radi!

J
Jugoslav, Novi Sad

U poslednjih 2 godine sve više baznih stanica primećujem po gradu, a nikao je i toranj nedaleko od moje kuće. Istraživao sam kako da se zaštitim i s obzirom da imam PhoneChip na svim uređajima, RayGuard zaštita prostora mi se učinila kao sledeći logični korak. Imam kuću na sprat, a postavio sam ga i u mojoj firmi, jer brinem isto tako i o svojim zaposlenima. Imam i ostale RayGuard proizvode za ličnu zaštitu. Ne želim da razmišljam o posledicama, a uopšte mi se ne sviđa u kom pravcu svet ide.

M
Marko, Beograd

Živim u stanu gde mogu da hvatam gomilu komšijskih wireless signala. Džabe sam ja noću isključivao svoj ruter, kad komšijin ne mogu. Sve u svemu, ne osećam neke bitnije promene, jer nisam imao do sada specijalnih zdravstvenih problema. Svakako da mi je ideja da ih i nemam u budućnosti, a pratim dosta ovu tematiku u svetu i jasno mi je šta zračenje radi našem telu. Pametnije je zaštititi se kad si zdrav, a ne kad ti već nešto fali. 

Eliminiši negativne posledice zračenja po tvoje zdravlje