Scroll Top

Česta pitanja

koliko rayguard 5G tehnologija pomaže?

Ovo su podaci prikupljeni iz povratnih informacija korisnika, ali i zaključci iz naučnih studija o efikasnosti RayGuard uređaja. Korišćenje RayGuarda će ti značajno poboljšati kvalitet života!

Poboljšanje kod: spavanja, cirkulacije, poremećaja koncentracije, umora, tinitusa, nervoze, alergija i depresija 93%
Smanjenje
glavobolja
uzrokovanih
EM zračenjem 64%
Bolji osećaj opšteg blagostanja 90%
RayGuard štiti od EM zračenja do 98%
evo odgovori na
najčešće postavljana pitanja

O Rayguard tehnologiji

RayGuard 5G uređaji u svojoj unutrašnjosti sadrže mineralnu mešavinu (kristale, silikate, poludrago kamenje, meteorske stene,…) koja je obložena specijalnim sistemom zavojnica (kalemova) kako bi se pojačao energetski efekat minerala. Minerali imaju sopstvenu vibraciju i sopstveno energetsko polje koje ulazi u interakciju sa našim telom i sa elektrosmogom iz okoline.

RayGuard 5G uređaji na subatomskom nivou neutrališu štetnu komponentu EM zračenja, tako što uravnotežuju vrtložnu strukturu elektromagnetnog polja koju emituju tehnički uređaji. Rezultat je izostanak stresne reakcije našeg tela na EM zračenje, pa samim tim neće biti ni bioloških posledica po naše zdravlje koje se dešava prilikom dugoročnog izlaganja zračenju.

RayGuard 5G tehnologija i u odsustvu EMF zračenja pozitivno utiče na balansiranje energetskih tokova u telu, deluje blagotvorno na imuni sistem i na tvoje celokupno biološko-energetsko funkcionisanje.

Ne postoji ni jedna slična tehnologija na svetu koji je bazirana na ovakvom tipu zaštite od elektromagnetnog zračenja, niti postoje uređaji koji imaju ovoliko čvrstih naučno-medicinskih dokaza o njihovoj efikasnosti.

RayGuard 5G uređaji koji imaju radijus (zonu) delovanja nemaju rok trajanja (tu spadaju svi uređaji za zaštitu prostora, a od ličnih zaštita Body & Car privezak za ključ) i imaju garanciju 20 godina na efekte.

Na 5G mineralnu karticu, 5G Pendant privezak za lančić i 5G PhoneChip proizvođač garantuje 5 godina na efikasnost zaštite.

RayGuard 5G uređaji za prostornu i ličnu zaštitu štite od zračenja koje se nalaze oko tebe, tj unutar njegove zone zaštite:

 • Wi-Fi ruteri,
 • mobilni telefoni,
 • bluetooth,
 • GPS
 • razni elektronski uređaji,
 • strujni vodovi,
 • table osigurača,…

….ali i od zračenja koje dolazi od spolja:

 • bazne stanice,
 • komšijski Wi-fi ruteri,
 • dalekovodi,
 • trafo stanice,
 • geopatogeno zračenje,…

5G PhoneChip te štiti samo od zračenja uređaja na koji je postavljen (npr. mobilni telefon, tablet, wi-fi ruter, laptop,…).

Od decembra 2020. godine svi RayGuard proizvodi poseduju i IGEF sertifikat koji dokazuje da pouzdano štiti i od štetnog zračenja 5G frekvencija. 5G sertifikat možeš pogledati ovde.

RayGuard 5G uređaje za prostornu zaštitu savetujemo da postaviš otprilike u sredinu prostora i na središnji sprat (ukoliko živiš u kući sa više spratova). Važno je da vodiš računa o tome da kupiš adekvatnu zaštitu za veličinu tvog prostora. Na primer, ako živiš u kući koja ima 200 m2, potrebno je da poručiš RayGuard 5G Home, jer, na primer, RayGuard 5G SP Plus neće biti dovoljan za tu veličinu prostora (štiti 7m u poluprečniku, tj površinu do 154 m2). Pogledaj detaljno opis svake zaštite u našoj Prodavnici.

Prostorne zaštite ne moraš postaviti na vidno mesto, ako to ne želiš, mogu da budu, na primer, i u ormanu ili komodi, jer na njihov efekat ne utiču ti materijali, kao ni plafon, ni zidovi. RayGuard 5G Home ima i mogućnost kačenja na zid i tada ima dobar vizuelni efekat.

Što se tiče lične zaštite koju nosiš sa sobom ili na sebi, tu treba da vodiš računa o tome da li određena zaštita ima radijus delovanja ili ne. Kod opisa svakog proizvoda (u odeljku Prodavnica) smo naveli kako se koristi, tj nosi sa sobom.

5G PhoneChip postavljaš na same izvore zračenja uređaja koje najviše koristiš i koji su najbliži tvom telu:

 • Mobilni telefon (postavlja se 1 x PhoneChip direktno na poleđinu telefona – možeš slobodno staviti masku ili futrolu preko)
 • Tablet (postavlja se 1 x PhoneChip direktno na poleđinu tableta – možeš slobodno staviti masku ili futrolu preko)
 • Wi-fi ruter (postavlja se 1 x PhoneChip na sredinu rutera sa prednje ili gornje strane – zavisi koji je tip rutera)
 • Laptop (postavlja se 2 x PhoneChip, po jedan sa leve i desne strane kod tastature na mestima gde držiš ruke)
 • Naglavne bežične slušalice (postavlja se 1 x PhoneChip na strani slušalice na kojoj se nalazi elektronika i prijemnik/predajnik)
 • Baby alarm (postavlja se 1 x PhoneChip na slobodno mesto na uređaju)

Što se tiče prostorne zaštite, RayGuard 5G Home ima zonu delovanja 15 m u poluprečniku (za prostore do 707 m2), dok RayGuard 5G SP plus ima zonu delovanja 7 m u poluprečniku (za prostore do 154 m2). RayGuard 5G Mobile može da se koristi kao prostorna zaštita, ali i kao lična zaštita za poneti. On ima oblast delovanja 2m u poluprečniku, tj štiti sve osobe koje se nalaze u zoni od 12,6 m2 površine.

Što se tiče lične zaštite, jedino RayGuard 5G Body & Car privezak za ključ ima zonu delovanja od 1 m u poluprečniku, dok 5G mineralna kartica i 5G Pendant privezak za lančić nemaju zonu delovanja, pa ih je potrebno nositi što bliže telu.

5G PhoneChip postavljaš na same izvore zračenja i on ima radijus delovanja samo u bliskom polju, tj nekih 30-tak cm od izvora zračenja. Zato on štiti samo od zračenja uređaja na koji je postavljen, ali ne i od okolnih zračenja koja dopiru do tebe (za razliku od svih ostalih uređaja). Zašto je on bitan? Najštetnije delovanje elektromagnetnog zračenja upravo nastaje u tom bliskom polju (oko 30-tak cm od izvora zračenja) – tu se pojavljuje najveća gustina torzionih (vrtložnih) polja koja imaju najštetniji uticaj na čoveka. Kasnije se ona pojavljuju haotično i sporadično, tako da na tim većim udaljenostima odličan efekat zaštite rade RayGuard uređaji lične i prostorne zaštite.

Zato je uvek preporuka kombinovanje 5G PhoneChip-a sa ostalim vrstama zaštite – lična i/ili prostorna zaštita.

Pitanje je složeno, jer zavisi od toga kako te zrači bazna stanica, tj da li se nalaziš u glavnoj (primarnoj) ili u nekoj od sekundarnih zona zračenja. Isto je bitan faktor daljine bazne stanice.

U svakom slučaju je preporuka nabaviti jedan od prostornih uređaja za zaštitu (RayGuard Home ili SP Plus) u zavisnosti od veličine objekta koji se štiti. Pitanje koje je isto bitno je gde se nalazi spavaća soba. Ako je ona isto izložena velikom nivou zračenja, tj prozor sobe gleda na baznu stanicu, potrebno je staviti RayGuard 5G Mobile ispod kreveta ili dušeka u zoni glave. Kombinacija te dve zaštite (neke od prostornih i 5G Mobile) će dati odlične rezultate.

Verovatno si čuo priču da je ispod bazne stanice daleko manja zona zračenja i da niko ispod nje nije ugrožen, bez obzira što je ona mnogo bliža tebi nego stanarima okolnih kuća ili zgrada. To i jeste i nije tačno.

Glavna zona zračenja bazne stanice je nasuprot nje. To znači da se ispod bazne stanice i ispod glavne zone zračenja nalaze sekundarne zone zračenja koje su daleko nižeg nivoa. Tako da je tačno da je manja izloženost zračenju ispod bazne stanice, nego da se nalaziš preko puta nje (na istoj udaljenosti).

Međutim, ti manji nivoi zračenja su i dalje daleko veći nego što je bezbedno za zdravlje čoveka.

Upravo je najveći problem što su bezbednosne mere koje se zvanično primenju u Evropi, Severnoj Americi i kod nas zastarele i dozvoljavaju previše visoke nivoe zračenja. Automatski se smatra da sve što je ispod tih propisanih, graničnih nivoa bezbedno, što je daleko od istine. Naučnici koji se bave ovom temom kažu da je za dugoročno izlaganje potrebno da zračenje bude manje od 0,01 µW/cm². Zračenja ispod bazne stanice su daleko veća od tog nivoa i samim tim štetna po čovekovo zdravlje kod izlaganja u dužem vremenskom periodu.

I epidemiološki podaci to pokazuju. Izuzetno je povećan procenat obolelih od teških hroničnih bolesti i kancera upravo na poslednjim spratovima zgrada gde su postavljene bazne stanice.

I dalje je veliki sukob između dela naučne javnosti koja govori o opasnosti od EM zračenja i mainstream naučnika (i medija) koji to pokušavaju da opovrgnu sumnjivim istraživanjima i neadekvatnim dokazima. Uglavnom, cela je priča slična kao što je i bila ranije za pušenje, za korišćenje teflona u industriji, korišćenje glifosata u poljoprivredi, pesticida, olovnog benzina, itd…  Ranije se tvrdilo da je to bezbedno, pa se sada javno već zna da je sve to bila jedna velika laž i obmana.

Poenta je da se relevantni dokazi naučne zajednice koja ukazuje na štetnost na neki način izvrgnu ruglu i ismejavanju, kako bi se produžila eksploatacija štetnih tehnologija i ogromna zarada koja ih prati.

Sigurno će doći dan kada će se u nekom trenutku morati priznati štetnost elektromagnetnog zračenja, međutim do tada će već biti načinjena velika šteta po zdravlje ljudi, životinja i prirode uopšte.

U slučajevima ekstremno visokih zračenja (na primer, ako živiš u stanu u zgradi i na telefonu očitavaš puno wi-fi signala, imaš u blizini zgrade ili na zgradi baznu stanicu ili si blizu dalekovoda,..) preporučujemo da pored prostorne zaštite (koju postavljaš otprilike u sredini stana) postaviš i 5G Mobile ispod jastuka ili dušeka u zoni glave u spavaćoj sobi. Ovo je naročito važno, jer je noćni san jako važan za oporavak organizma od svakodnevnog stresa, pa i od tzv. elektromagnetnog stresa.

Naravno, ako imaš na svom ruteru, telefonu, laptopu i tabletu još i 5G PhoneChip, na ovaj način si maksimalno zaštićen.

Svakako je bitno istaći da je i pored ličnih i prostornih RayGuard zaštita koje koristiš važno staviti 5G PhoneChip na svoj telefon, jer njega direktno prislanjaš na glavu i držiš u rukama veliki deo dana. Preporučujemo da staviš PhoneChip i na Wi-fi ruter, kao jedan od najvećih izvora zračenja u prostoru.

PhoneChip te štiti od elektromagnetnih vrtloga koji nastaju u bliskom polju izvora zračenja (telefon, Wi-fi ruter,…), dok te RayGuard 5G uređaj za zaštitu prostora štiti od svih drugih uređaja koji te zrače u tvom prostoru (table osigurača, kućni uređaji (veš mašina, usisivač, frižider, klima, uređaj za filtriranje vazduha, itd,..), elektromagnetno zračenje instalacije, efekat “prljave struje”,… ), kao i onih koji dolaze od spolja (bazne stanice, komšijski ruteri, dalekovodi,…).

Na ovaj način maksimiziraš zaštitni efekat.

Takođe, važno je napomenuti da smo osim kućnog i radnog prostora u kojem boravimo veći deo dana, izloženi i zračenju u automobilima, dok se šetamo, idemo u šoping, na trening,… Ukoliko živiš u gradu, sigurno možeš da uočiš veliki broj baznih stanica čiji se broj iz dana u dan povećava.

Nažalost, nivoi zračenja kojima smo stalno izloženi su i do 1000 puta većeg intenziteta od onih za koje nezavisni naučnici tvrde da su ekstremno zabrinjavajući po zdravlje. A mi smo takvim nivoima izloženi 24/7, što se posebno odnosi na gradske sredine.

Za najisplativiju kupovinu odaberi neki od Family paketa u kojem pored RayGuard 5G prostornih uređaja imaš 5G PhoneChip, ali i drugu RayGuard ličnu zaštitu koja ti je neophodna kada si van kuće. Ako ti je potrebna pomoć oko izbora, možeš se i konsultovati sa nama. Pošalji nam email ili nas pozovi na telefon.

Pored ličnih i prostornih RayGuard zaštita koje koristiš važno je postaviti 5G PhoneChip na svoj telefon, jer njega direktno prislanjaš na glavu i držiš u rukama veliki deo dana. Preporučujemo da staviš 5G PhoneChip i na Wi-fi ruter, kao jedan od najvećih izvora zračenja u prostoru.

5G PhoneChip postavljaš na same izvore zračenja i on ima radijus delovanja samo u bliskom polju, tj nekih 30-tak cm od izvora zračenja. Zato on štiti samo od zračenja uređaja na koji je postavljen, ali ne i od okolnih zračenja koja dopiru do tebe (za razliku od svih ostalih uređaja).

Zašto je on bitan?

Najštetnije delovanje elektromagnetnog zračenja upravo nastaje u tom bliskom polju (oko 30-tak cm od izvora zračenja) – tu se pojavljuje najveća gustina torzionih (vrtložnih) polja koja imaju najštetniji uticaj na čoveka. Kasnije se ona pojavljuju haotično i sporadično, tako da na tim većim udaljenostima odličan efekat zaštite rade RayGuard uređaji lične i prostorne zaštite.

Zato je uvek preporuka kombinovanje 5G PhoneChip-a sa ostalim vrstama zaštite – lična i/ili prostorna zaštita.

Na efekat RayGuard 5G uređaja ne mogu uticati električno provodljivi materijali, dok dielektrici / materijali sa visokim električnim otporom, kao npr stirodur i drugi neprovodnici mogu donekle umanjiti efikasnost zaštite.

Noviji modeli automobila, kao što su električni ili hibridni imaju puno elektronike, pa je zračenje u njima izuzetno visoko. Isto tako i standardni dizel i benzinski automobili isto imaju ubačeno mnogo elektronike, bluetooth sistema, itd…

Osim toga, kada se voziš, stalno ulaziš u zone zračenja baznih stanica. Preporuka je da ili sa sobom imaš ličnu zaštitu (5G Mineral Card, 5G Pendant ili 5G Body & Car privezak za ključ) ili da u tvom autu uvek stoji zaštita kao što je RayGuard 5G Mobile, kako bi ti i ostali putnici bili zaštićeni.

Da, ako se već razvila zavisnost od elektrosmoga. Tada to može dovesti do povećane nervoze. Ovo se izuzetno retko dešava, traje nekoliko dana i samo treba biti strpljiv. Ne postoje negativni efekti korišćenja RayGuard uređaja za zaštitu.

Komercijalno dostupni EMF merači ne mogu izmeriti efikasnost RayGuard zaštite.

Evo i zašto:

Štetna komponenta EM zračenja su vrtložna (torziona) polja koja se pojavljaju prilikom longitudinalnih prostiranja EM talasa. Elektromagnetni vrtlozi se pojavljuju u bliskom polju izvora zračenja (predajnik/prijemnik), a i kasnije tokom prostiranja. Oni najviše štete bioenergetskom sistemu čoveka i stvaraju stresan odgovor tela na to tehničko elektromagnetno zračenje u vidu elektromagnetnog stresa.

Ovaj fenomen se dešava na subatomskom nivou, a EMF merači koji se mogu kupiti (amaterski i profesionalni) ne mere takvu strukturu polja, već pokazuju samo ukupnu gustinu polja. Neki uređaji mogu da pokazuju i spektralno-frekventnu analizu polja koje se meri, ali to u svakom slučaju nije dovoljno, jer bi merenje moralo da se vrši na nivou subatomskih čestica, tj na nivou kvantnog polja.

Baš zato što se štetna komponenta EM zračenja dešava na subatomskom nivou i na nivou polja nulte tačke (kvantno polje subatomskih čestica), merenja sa opremom koja nam je dostupna je nemoguće izvršiti. Postoji samo jedan, eventualno dva instituta koji bi tako nešto mogli izmeriti (u Rusiji i možda CERN u Švajcarskoj).

Pod dejstvom RayGuard tehnologije vrtlozi elektromagnetnog polja postaju uravnoteženi i to promenjeno elektromagnetno polje više deluje kao prirodno i ne izaziva stresnu reakciju tela.

Kako onda možemo biti sigurni da RayGuard radi i da to nije još jedna prevara?

Sva istraživanja koja su rađena sa RayGuard zaštitom tiču se merenja čovekove stresne reakcije na EM zračenje. Ta biomedicinska merenja (tj merenja stresne reakcije tela) su reakcija same ćelije na zračenje (apoptoza), analiza žive kapi krvi, promena vlažnosti kože, promena varijabilnosti srčane frekvencije, tonusa mišića, itd…

Osim ovih merenja, rađena su i istraživanja koja prate poremećaje u čovekovim bioenergetskim tokovima (protok energije kroz meridijane – PROGNOS analiza,…) usled elektromagnetnog zračenja. I kod svih ovih istraživanja se vidi efekat zaštite kada se merenja rade sa i bez RayGuard uređaja, odnosno, uočava se izostanak stresne reakcije tela.

Kad se radi o drugim vizuelno sličnim proizvodima (a za koje se navodi da imaju efekat zaštite od EM zračenja), većina njih nema baš nikakve dokaze, dok drugi nemaju čvrste naučno/medicinske dokaze o pozitivnim efektima, već su više bazirani na subjektivnim utiscima korisnika (koji mogu biti vezani i za placebo efekat).

Pogledaj detaljno naučno-medicinske dokaze o RayGuard 5G zaštiti na stranici Naučni dokazi.

Na našem sajtu na stranici Naučni dokazi postoje izlistani najvažniji medicinsko-naučni dokazi koji potvrđuju efikasnost RayGuard uređaja, kao i njegovu zaštitnu ulogu od štetnih uticaja svih frekvencija, uključujući i 5G.

Ukoliko još nemaš nikakvih osetnih smetnji usled zračenja, sigurno nećeš lako primetiti da li RayGuard uređaji deluju. Međutim, ukoliko imaš jasne smetnje koje su uzrokovane EMF zračenjem (npr, ne spavaš dobro u svom krevetu usled zračenja obližnje bazne stanice, imaš glavobolje zbog toga, razdražljiv si,..) poboljšanje ćeš početi osećati ili odmah ili u narednih nekoliko nedelja. Sve ovo zavisi od individualne osetljivosti osobe, ali i od vrste problema.

Iz tog razloga smo ti i obezbedili garanciju povrata novca od 60 dana, kako bi imao dovoljno vremena da se uveriš u dejstvo RayGuard uređaja.

To je svakako najmanje što želimo. Svesni smo i da ima različitih proizvoda na našem tržištu, da su ljudi puno puta bili prevareni i da su nepoverljivi.

Mi smo potpuno sigurni u dejstvo RayGuard zaštite.

Zato ti obezbeđujemo kupovinu bez rizika.

Uveri se u efikasnost RayGuard zaštite u roku od 60 dana.

Ako iz bilo kog razloga ne želiš proizvod, možeš da nam ga vratiš u roku od 60 dana od datuma kupovine, a mi ćemo ti novac vratiti nazad. Sačuvaj originalno pakovanje i bitno je da proizvod nije fizički oštećen, niti da je otvarana njegova konstrukcija.

Garancija povrata novca ne važi samo za proizvode:

Dostava i plaćanje

Poručene proizvode šaljemo istog dana ako su poručeni do 12h, a ako su poručeni posle 12h šaljemo sledećeg radnog dana. Vreme isporuke zavisi od Post Express kurirske službe, ali bude najčešće od 24-48h od momenta slanja.

Ukoliko živiš u manjem mestu u kojima se isporuka vrši samo 1-2 x nedeljno, moguće je da ćeš duže čekati na isporuku paketa.

Detaljnije o vremenu isporuke saznaj na našoj stranici Isporuka i načini plaćanja.

Obezbedili smo ti BESPLATNU dostavu za sve iznose porudžbina.

Porudžbinu možeš platiti:

 • pouzećem
 • uplatom na račun (nakon evidentirane uplate, šaljemo paket na adresu)
 • fakturom
 • ličnim preuzimanjem u našoj prodavnici putem gotovine ili kartice.

Više detalja saznaj na našoj stranici Isporuka i načini plaćanja.

Postoji mogućnost slanja paketa u inostranstvo. Pozovi nas, pošalji nam poruku ili nam piši na mail info@swisstec.rs da se dogovorimo kako možemo da ti pomognemo.

nisi pronašao odgovor na pitanje koje te zanima?

piši nam